ARGETOIANU MEMORII PDF

Constantin Argetoianu (15 March [O.S. 3 March] – 6 February ) was a Romanian politician, one of the best-known personalities of interwar Greater Romania, who served as the Prime Minister between 28 September and 23 November His memoirs, Memorii. 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din vremea celor de ieri [Memoirs. For the Future Ones. Memories from the Times of Yesterday]. Constantin Argetoianu has 13 books on Goodreads with 71 ratings. Constantin Argetoianu’s Constantin Argetoianu Average rating Memorii, vol. I-II by.

Author: Kanris Mobei
Country: Dominican Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 16 August 2012
Pages: 242
PDF File Size: 14.95 Mb
ePub File Size: 20.48 Mb
ISBN: 168-1-58268-228-3
Downloads: 96754
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kell

Daca ar fi argetoian cu ardelenii, lovitura data Guvernului i lui Bratianu ar fi fost mare. Am de ministri plenipotentiari e al lea! Pang in preziva alegerilor a fost candidatul nostru, al opozitiei, la presedintia Consiliului. Je vous serve la main bien amicalement et vous prie de croire a mes sentiments les meilleurs et les plus distingues.

Socoteal5 va da Guvemul Averescu, pentru faptele pe care le sAvarseste”.

De vretne ce ma supusesem inevitabilului, din lene ca s5 nu zic din lasitate, argeyoianu bine era s5 infatisez eu prietenilor nostri hotararea generalului, ca cel putin in ochii lor s5 nu aretoianu la iveal5 profunda sp5rtur5 ce se facuse in directiunea Ligii Argetoianu a tinut tribuna ateva ore bune, timp in care a facut cunoscute documente secrete ce atestau activitatea antinational5 a liderilor socialisto-comunisti.

Dup5 ce generalul si-a terminat pelteaua, a urmat un moment de t5cere, ca pentru morti. Ardelenii erau convinsi in de marea lor superioritate asupra noastra, dar ca toti oamenii noi se cam speriau de raspundere. Mihalache, lucra pe facute in Ministerul sau, pe acute si cu ura de ura ce trebuia sa-1 duca la proiectul de lege care a deterclasa in san minat la inceputul lui martie, prabusirea intregului Guvern din care facea parte.

  INTRODUCTION TO RISC ASSEMBLY LANGUAGE PROGRAMMING BY JOHN WALDRON PDF

N-am pretentie de istoric, ci memorio de manor.

ARGETOIANU MEMORII PDF

Si-a dat insa seama c daca ne-ar fi refuzat si acum placerea luptei si a izbandei, 1-am fi ucis. La aceste noi intalniri au fost delegati din partea socialistilor Flueras, Jumanca si Moscovici. Apartamentul ocupa parterul din dreapta, in Palatul Sutu, peste drum de Spitalul Coltei, si se compunea dintr-un salon, un cabinet de lucru, o camera de dormit si o sala de toaleta. Alegatorii rurali care n-au voit sa-si spurce primul lor vot, sau care n-au qtiut cum sa-I anuleze, au cautat Steaua” i negasind-o, au pus pecetea pe Secere.

Ainsi que je l’ai ecrit au general je considere l’alfiance de jour en jour plus accentuee avec T. N-a vrut sa-mi destainuiasca nimic in aceasta privinta. Saracul isi varsa focul!

Argetoianu memorii t acu zi no C. A tinut Averescu o scurt5 cuvantare, am tinut si argetoiahu una ne-a r5spuns un localnic, i cu Buricescu in masina noastra recte a mea, i nu era decal un Ford!

Plictisit de logoreea lui Flondor 1-am 15sat pe searna lui Zamfirescu si rn-am dus sa fac o argetoian de politete mitropolitului Repta, un batran aratos dar sfoegit si alta socialistului Grigorovici. Imediat dup5 discursul liderului liberal, aproape intreaga opozitie s-a retras din Adunarea Deputatilor.

Constantin Argetoianu – Wikipedia

Dar vai, sub acest aspect simpatic se ascundea un nemaipomenit pisalog S-au obisnuit astfel soldatii s5 vad5 in el salvatorul” si au inceput incetul cu incetul sa invoce protectia lui nu numai pentru nevoile de pe front dar i pentru cele de acas In tot cursul anuluicanalizarea popularitatii lui Averescu si organizarea Ligii Poporului ca grupare de argetooianu au fost in sarcina mea.

  ISO 17292 PDF

He was again in charge of Internal Affairs and Finance from toduring the Iorga government, [19] when he took a harsh stance against the fascist Iron Guardoutlawing it and arresting some of its members which led to a string of violent confrontations.

Nu mai vorbesc de mine, care dinainte eram sigur de rezultatul palabrelor” noastre Un mal chasse l’autre” zice francezul Memorio era el gata sa formeze Guvernul pe care-1 dorea tam fara sa dizolve Parlamentul? Dar pentru lorga argeroianu se reducea intotdeauna la m5gulirea sau argetoiamu jignirea personalitatii sale Nu-1 intalnisem niciodata, dar auzisem mult despre el, despre butadele sale, despre intransigenta moralei sale politice.

Dar pe vremea aceea murea de foame 0 Filipescu mi-1 adusese ca s5-i dau o 1efsoar5 la Indreptarea. Pentru aceasta ar trebui s5 am apucAturile ministrului de interne Argetoianu.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

In afara de aceasta restrictie curat personaldi, orice hotarare a reprezentantilor Ligii, va fi bine luata. Aceasta era in tot cazul convingerea mea, si fat5 de argumentele mele Averescu a renuntat sci-,si riste toatd situatia pe o carte.

Aceste explicatii le-am avut de dat. Ta kel on escu ; 2.